4th Gen Tacoma Forum banner
21 - 26 of 26 Posts
To dziwne, moje też nie mają tej zakładki. Może zmienili projekt. Oto zdjęcie, które zrobiłem kanadyjskich klap obok amerykańskich, aby pokazać różnicę. Przednie chlapacze są na górze, amerykańskie chlapacze są po lewej stronie.
Image

Kiedy dostałem kanadyjskie chlapacze, były dwa różne numery części, ale nie wiem, jaka jest między nimi różnica. Wziąłem zestaw, który wszyscy inni brali i polecali, ponieważ nie znałem różnicy. Patrząc wstecz, wydaje się, że jeden był nieco mniejszy od drugiego, a ja wziąłem większy rozmiar, ale moja pamięć może być błędna. Mam wersję Limited i ma ona poszerzenia błotników. Po przyjrzeniu się, jak moje pasują, łatwo zauważyć, że ta mała zakładka faktycznie wsuwa się między poszerzenie błotnika a wewnętrzną wykładzinę nadkola. Może inny numer części był przeznaczony dla modeli z poszerzeniami błotników, a ja dostałem złą parę! Nadal działają świetnie, więc nie ma już odwrotu!

Oto co zamówiłem i otrzymałem. Wygląda na to, że kupiłem klapki do konfiguracji poszerzonych błotników. Doh!

Powinienem był zamówić 35R50. Cóż, to łatwa naprawa. Wystająca zakładka jest solidna i wystarczająco miękka, aby ją ostrożnie odciąć. Czas wyciągnąć trymery do kopyt i zabrać się do pracy.

Image

21 - 26 of 26 Posts